fredag 24 april 2015

Matglädje!

Skolrestaurang 1777
Från årsskiftet anställde Gripsholmsskolan en ny kock, Jacob Andersson heter han. Vi är mycket stolta och glada över vårt nya skolkök. Det tar tid att bygga upp något nytt med nya rutiner, Egenkontroll-program osv. Men allt har blivit precis så bra som man kunnat önska sig. Maten görs från grunden och det är goda råvaror som skolkocken köper in. Salladsbordet är stort och det finns alltid ett vegetariskt alternativ som alla elever får ta av. Halvfabrikat existerar inte inte på vår skola mera. Detta har resulterat i att det råder härlig matglädje på skolan.

På skolans hemsida har skolrestaurangen en egen sida, den ligger under fliken Skolan
Ni kan även följa med vad som pågår i köket på Instagram.com på namn: Skolrestaurang_1777

Dagens meny finns alltid uppskriven i skolrestaurangen. Den finns även på skolans hemsida i fotnoten.

Här serveras maten till alla på skolan.

Här har vi självaste kocken Jacob Andersson.

Luis fixar en god chirmol, inspiration från Latinamerika.

Viktigt med att specialkosten görs rätt. 
Här har Mikaela portionerat ut i lådor med namn på. 

Susanne och Anu ser till att det är hemtrevligt och fräscht på serveringsdisken.

 Så här säger Ugglor i förskoleklassen:
Wilda: Maten är jättebra. 
Linnea: Maten är bra för att den är god.
Teo: Maten är god.

Årskurs 6
Benjamin: God mat och roligt att allt görs från grunden.
Emma: God mat, speciellt god fisk. Roligt att man kan välja bland många sallader.
Elias: Ofta god mat, men för mycket fisk. 
Zachary: Maten är bra. 
Klasslärare Fanny: Maten är strålande! Fräsch sallad och varierande rätter. 
Fanny njuter varje dag.

Eleverna njuter av dagens lunch som är tacos.


Efterrätt på Eftis.


 Varannan fredag är det efterrätt på Eftis.


På alla borde är det alltid snittblommor och ljus, vackert!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar